Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS, ръчна спирачка и скоростомер?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ABS, ръчна спирачка и скоростомер?

Преди 2 дена ударих нещо под колата и ми светна лампата на АБС, следователно и спря да работи, лампата за ръчната спирачка също светна и скоростомера спря да отчита скорост... Някакви идеи ?
    един щъркел ми донесе бебче!

Тука с хвърляне на боб нема да стане. Най-вероятно си потрошил нещо, виж какво си ударил по двигателя.

Comment

Провери си датчиците на ABS или кабелите към тях. Буксите се намират горе до бомбетата на амортисъора (жълти са), задните са под задната седалка. Съпротивлението тярбва да е от 1000 до 2000 ома.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от Kpe7eH Покажи съобщение
        Преди 2 дена ударих нещо под колата и ми светна лампата на АБС, следователно и спря да работи, лампата за ръчната спирачка също светна и скоростомера спря да отчита скорост... Някакви идеи ?
        Таковал си мамата на някой от датчиците на ABS-са.Закачи я на диагностика и виж кой е.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
          Провери си датчиците на ABS или кабелите към тях. Буксите се намират горе до бомбетата на амортисъора (жълти са), задните са под задната седалка. Съпротивлението тярбва да е от 1000 до 2000 ома.
          Благодаря ти много! Ще проверя утре, надявам се да е това .. а скоростомера?
          един щъркел ми донесе бебче!

Comment

Първоначално публикувано от Kpe7eH Покажи съобщение
            Благодаря ти много! Ще проверя утре, надявам се да е това .. а скоростомера?
            Той взема данни от ABS-a.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не съм сигурен, че ще успееш да премериш датчиците с омметър. Стария тип се мери, но нашите са с хол-сензори.

Най-добре я качи на диагностика и то ще си каже.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ще пробвам и ще пиша за това.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

На мен ми дава грешка в задно ляво колело,ще сваля задната седалка и ако съпротивлението не е в тези стойности,само с нов датчик за задно ляво колело ли се оправят нещата?
                  Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Working...
                  X